leszekmw, jak chcesz to zrobię fotkę moich
[O2] - wymiana świec/eksploatacja
Zwiń
X
-
[O2] - wymiana świec/eksploatacja
Witam,
mam pytanie - co ile powinno się wymieniać świece żarowe przy silniku 1.9TDI.
I jeszcze jedno pytanie: nie ma gdzieś "prostej" tabeli gdzie byłoby napisane co przy jakim przebiegu należy sprawdzić/wymienić. Przy poprzednim aucie (nissan) miałem taką tabelę gdzie na pierwszy rzut oka było widać co i kiedy robić, a przy octavii czegoś takiego w książce znaleźć nie mogę.
Pozdrawiam.
-
-
Zamieszczone przez ocatavia2005co ile powinno się wymieniać świece żarowe przy silniku 1.9TDI.
Zamieszczone przez ocatavia2005nie ma gdzieś "prostej" tabeli gdzie byłoby napisane co przy jakim przebiegu należy sprawdzić/wymienićO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czyzyk64przewaznie po 5 latach zaczynaja szwankować. jak jedna padnie , to najlepiej wymienić juz wszystkie, bo bedą ci padac w krótkim czasie , jedna po drugiej
Komentarz
-
-
pytanie z innej beczki
Dzisiaj postanowiłem sprawdzić jak tam świece się mają i omomierz pokazywał na dwóch jakieś głupoty
Wziąłem zwykły kabelek,podłączyłem pod aku i zero iskrzenia
Niestety ale robiłem to bez dobrego światła(ciężko było podłączyć latarkę ) i przypadkowo dotknąłem bloku silnika i trochę zaiskrzyło
Mogło się coś przez to spieprzyć?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Biszczunatash, sprawdź sobie w Etce
http://vagcats.info/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Biszczuabstinent, wątpię, że coś zepsułeś
ale jakie skutki to nie pisze
gdzieś wyczytałem że tylko właśnie dla efektów świetlnych się odłącza, ale czy to prawda
bezpieczniki wszystkie całe
a i wyszło że dwie świece walnięte
Komentarz
-
Komentarz